Puljanka nekad i danas…

Puljanka nekadPuljanka djeluje u kontinuitetu od davne 1947. godine i današnje društvo je sljednik malih trgovačkih radnji mješovitom robom u Puli i okolici kao i poljoprivrednih zadruga po selima južne Istre. Kao samostalno društvo prošli smo više etapa u smislu raznoraznih organiziranja temeljem važećih zakonskih odrednica, da bi tijekom 1992. postali dioničko društvo „Puljanka, trgovačko, ugostiteljsko i proizvođačko dioničko društvo” sa skraćenim nazivom „Puljanka d.d.“.

Tijekom svojih prvih 60 godina postojanja, Puljanka je, baveći se raznim djelatnostima od poljoprivrede do trgovine i ugostiteljstva, izgradila svoj današnji identitet i imidž lokalne maloprodaje prehrane po sistemu «trgovine u susjedstvu», potencirajući tradicionalne vrijednosti trgovačke djelatnosti. Današnja Puljanka obavlja djelatnost u šezdesetak objekata, zapošljava više od 450 zaposlenika koji, svojim radom i zalaganjem čine Puljanku.

Jedno od opredjeljenja Puljanke je stalno uređivanje trgovačkih objekata. Formula je jednostavna, što kvalitetnije uređeni objekti – to zadovoljniji kupci i zaposlenici. U smjeru praćenja trendova u svijetu maloprodaje i Puljanka kreće s posebnim programom specijalizacije prodavaonica. Takvi projekti iziskuju puno više vremena i ulaganja jer zahtjevaju posebna znanja i vještine kako kod same pripreme objekta, tako i kod zaposlenog osoblja.

Puljanka danas Svakodnevne promjene traže od svih djelatnika na čelu sa članovima Uprave društva potpunu predanost, odgovornost, savjesnost i inovativan pristup poslu. U našem radu i djelovanju potičemo moralne vrednote kao što su iskrenost i poštenje, otvorenost, uvažavanje individualnosti, dostojanstva i različitost mišljenja među ljudima. U skladu sa našim mogućnostima davali smo, dajemo i davat ćemo podršku i pomoć našoj lokalnoj zajednici.

Danas je Puljanka i većinski vlasnik tvrtke Istra d.d. Pula, trgovačke kuće koja je, prije dvadesetak godina bila veća od Puljanke. Puljanka je 2006. g. kupila punionicu vode u Buzetu, poznatu po brandu Vistra. Izvršila je i nužnu modernizaciju pogona. Danas se u tom pogonu puni, po kemijskim analizama, odlična negazirana i gazirana stolna voda, te linija Vistra osvježavajućih pića: Passareta, Naranča i Crocta.